1. Registration of companion animals. Read more >>> 
  2. Additional measures during the transportation of alternative fuel vehicles (AFVs) with passenger ships. Read more >>>

Strike on 17/04/24 - Itineraries’ modifications. Get informed >>>  

Attica Group places order at Daewoo for the building of two new vessels for the greek market

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group επιθυμεί να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας για τη ναυπήγηση δύο υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. (DSME) της Κορέας. Τα συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε Ευρώ 137,00 εκατ. περίπου για τα δύο πλοία. Η παράδοση του πρώτου πλοίου θα γίνει την άνοιξη του 2011 και του δεύτερου το α’ τρίμηνο του 2012. Τα νέα πλοία θα έχουν ταχύτητα 26 κόμβους, ολικό μήκος 145.5 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβάτες και 450 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ή 50 φορτηγά και 150 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Μιλώντας για την νέα επένδυση του Ομίλου Attica, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Πέτρος Βέττας, είπε: «Είμαστε ευτυχείς που υπογράψαμε σήμερα τη συμφωνία με το παγκοσμίου φήμης ναυπηγείο DSME για τη ναυπήγηση δύο νέων σύγχρονων μονάδων που θα προστεθούν στο στόλο μας την επόμενη διετία. Η επένδυσή μας αυτή στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια της εταιρίας μας να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους. Το ίδιο ναυπηγείο έχει ναυπηγήσει προ ολίγων ετών για την Attica τα ιδιαίτερα επιτυχημένα πλοία μας Blue Star Paros, Blue Star Naxos και Blue Star Ithaki».

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σημειώσεις:
1. Η Attica Group είναι θυγατρική εταιρία της Marfin Investment Group και μητρική εταιρία των πλοιοκτητριών εταιριών των Superfast ferries και Blue Star ferries. Ο στόλος του Ομίλου Attica αριθμεί 13 πλοία που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας και στις γραμμές Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και από τις αρχές Μαρτίου 2009 στη σύνδεση Πειραιά-Ηρακλείου Κρήτης με το υπερσύγχρονο πλοίο Superfast XII.
2. Τον Σεπτέμβριο 2009 αναμένεται η παράδοση του νεοναυπηγούμενου Superfast II που θα δρομολογηθεί στη σύνδεση Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπάρι.

Newsletter Subscription
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Subscribe